"Doorbraak in onderzoek Annick Van Uytsel"

Het parket van Leuven geeft straks om 9 uur een persconferentie over het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel. Mogelijk gaat het om een doorbraak in de drie jaar oude zaak.

De nieuwsredactie heeft uit goede bron vernomen dat Roland J., de man uit Halen die Shana Appeltans en Kevin Paulus heeft vermoord, nu ook de moord op Van Uytsel heeft bekend. De verdachte wordt al sinds zijn arrestatie in verband gebracht met die moord.

De 18-jarige Annick Van Uytsel uit Kaggevinne bij Diest verdween bijna drie jaar geleden toen ze naar huis fietste na een fuif. Later werd haar in plastic ingepakte lichaam uit het Albertkanaal opgehaald.

Het onderzoek leverde geen resultaten op tot vorige week, toen Ronald J. werd opgepakt. De man woont vlak bij de gsm-mast waar Annicks gsm voor de laatste keer werd opgepikt. Wellicht zijn er nog andere elementen die hem aan de zaak linken.

Het parket van Leuven gaf afgelopen weekend al aan dat het cruciale dagen waren in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel. Ook Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van Van Uytsel, had zijn vermoeden uitgesproken dat de verdachte uit Halen bij de zaak betrokken is.

Ronald J. is het hele weekend ondervraagd. De kans is groot dat hij uiteindelijk toch bekentenissen heeft afgelegd. Meer uitleg volgt dus straks van het parket van Leuven.