Franse zanger Mano Solo is overleden

De Franse zanger Mano Solo is overleden. Hij stierf in Parijs op 46-jarige leeftijd. Solo werd in november opgenomen in het ziekenhuis na zijn laatste concert in Olympia in Parijs. Hij was schrijver, componist en zanger.

Mano Solo maakte talrijke albums met Afrikaanse ritmes, tango-invloeden, deuntjes uit de Parijse voorsteden en poëtische teksten. Zijn nummers gingen vaak over hedendaagse problemen, zoals over aids, waarmee hij zelf besmet was. Hij brak door met het album "La marmaille nue" in 1993, waarin probeert te verwerken dat hij gaat sterven. Ook in zijn volgende albums is dit een belangrijk thema.

Maar dankzij een nieuw medicijn krijgt hij meer tijd en dat beïnvloedt ook zijn muziek, die weer vanuit het leven gemaakt wordt. Hij raakt erg geïnteresseerd in het internet en in 2001 maakt hij zijn eigen website rond zijn artistieke, sociale en politieke interesses. 

In 2006 breekt hij met zijn platenmaatschappij Warner en hij brengt zelf zijn nieuwe album "In the garden" uit. Hij werkt een systeem uit waarbij mensen die het album willen kopen vooraf inschrijven en betalen. Elke maand krijgen ze toegang tot nieuw materiaal en als het album af is, krijgen ze het toegestuurd. "In the garden" verschijnt in 2007 en is zijn laatste album.