Mechelse gezinnen urenlang zonder stroom

Een paar duizend gezinnen van de Mechelse deelgemeenten Leest en Hombeek en een deel van de Willebroekse deelgemeente Blaasveld hebben gisteravond urenlang zonder stroom gezeten.

Rond 17 uur viel de elektriciteit uit in onder meer Mechelen-Zuid, Leest en Hombeek. Door het barre winterweer en de spekgladde wegen duurde het een hele tijd voor de technici van netbeheerder Eandis ter plaatse raakten.

De oorzaak van de stroomstoring bleek uiteindelijk twee defecten in een kabel in een middenspanningscabine in de buurt van het Mechelse Vrijbroekpark te zijn. Die cabine levert stroom aan 26 distributiecabines.

Uiteindelijk slaagden de technische diensten er rond 21.30 uur in om de eerste klanten opnieuw aan elektriciteit te helpen. Voor de inwoners van Mechelen-Zuid en de rand van Leest was het wachten tot na middernacht.