Opel Antwerpen hervat morgen de productie

De Opel-fabriek in Antwerpen hervat morgen de productie. Sinds begin december is er bij Opel nog maar een paar dagen gewerkt door economische werkloosheid. Tijdens de eindejaarsperiode was de fabriek zoals elk jaar ook gesloten.

Over de toekomst van de fabriek bestaat nog altijd geen duidelijkheid. Het moederbedrijf General Motors werkt aan een herstructureringsplan voor dochter Opel. Daarbij is al verschillende keren gezegd dat er veel jobs verloren zullen gaan en dat mogelijk enkele fabrieken zullen moeten sluiten. Antwerpen staat op dat lijstje.

Bij Opel Antwerpen werken 2.600 mensen, onder wie 385 bedienden. De fabriek produceert verschillende types van het oude Astra-model. In vorige plannen voor de fabriek was beloofd dat Opel Antwerpen een nieuw SUV-model zou mogen produceren, maar GM is daarop teruggekomen.