Verdachte opgepakt na nieuwe "zuuraanval"

In Hongkong heeft de politie een verdachte opgepakt na de zuuraanval in een drukke winkelstraat gisteravond. Het zou gaan om een dertiger met de Chinese nationaliteit.

De man had postgevat op een van de daken van de gebouwen langs Temple Street, op het schiereiland van Kowloon in Hongkong. Hij plande zijn daad op zaterdagavond, wanneer het in de winkelstraat erg druk is met avondshoppers. Vanop het dak goot hij twee flessen met een bijtend zuur uit op de massa.

Bij de gewonden waren negen toeristen en een kind van 7. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, maar hebben dat intussen alweer mogen verlaten. De verdachte werd aangetroffen toen hij zich op een dak verborg in de buurt.

Het gaat al om de zesde dergelijke aanval sinds het einde van 2008. De meeste aanvallen vonden in commerciële wijken plaats. De politie gaat ervan uit dat het om één dader gaat. Ze deed toen een oproep aan getuigen en loofde een premie van 200.000 dollar uit voor een bruikbare tip, maar zonder resultaat.