Moslimkoppel stelt VRT en schepen in gebreke

De VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken Catharina Segers (Open VLD) zijn in gebreke gesteld door een jong koppel dat in opspraak kwam na de eerste uitzending van het programma "In godsnaam" van afgelopen maandag.

In het programma over Vlaamse moslima's gaf de man van het koppel toe dat ze gelogen hadden bij de aanvraag van hun huwelijkspapieren. De Algerijnse man gaf toe dat hij onder een valse naam was getrouwd.

Daarop opende de stad Gent na de uitzending een dossier rond het huwelijk. De verschillende diensten van de stad hadden eerder al een vermoeden dat het om een schijnhuwelijk ging en maakten het dossier toen over aan de procureur. Die liet het huwelijk toch voltrekken omdat er geen bewijzen waren.

"Ik heb de VRT gevraagd om alle beelden te geven. Ze mogen niet meer worden verwerkt, uitgezonden of verspreid", zegt de advocaat van het koppel, Abderrahim Lahlali. "De schepen wordt in gebreke gesteld omdat ze mijn cliënten onherstelbare morele en materiële schade heeft toegebracht. Hun levenskwaliteit en het recht op een menswaardig bestaan is op onherroepelijke wijze aangetast."

Meest gelezen