3 verdachten schietpartij Brussel aangehouden

Het gerecht heeft drie twintigers aangehouden in verband met de mislukte overval en het schietincident van zaterdag. Een van hen, een jongeman van 22, heeft bekend dat dat hij de vluchtwagen bestuurde. De twee anderen, 21 en 23 jaar oud, ontkennen te feiten.

Drie mannen worden verdacht van de mislukte overval gisteren in Brussel en de schietpartij die daarop volgde. Het gaat om drie jonge mannen van 21, 22 en 23 jaar. Ze werden gisteren opgepakt toen de politie binnenviel in een huis in Laken.

Een van de mannen heeft bekend dat hij achter het stuur van de vluchtauto zat. De man is onder mandaat geplaatst en beschuldigd van poging tot diefstal met geweld, poging tot doodslag en bendevorming.

De twee andere verdachten zijn vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen. Ook zij zijn aangehouden, maar ontkennen de feiten. De drie waren al bekend voor strafbare feiten, maar ze zijn nog nooit veroordeeld.

Bij de huiszoeking zijn enkele wapens gevonden in de kelder, onder meer twee kalasjnikovs. Het is echter nog niet duidelijk of dat de wapens zijn waarmee gisteren geschoten is.

De agent die gisteren zwaargewond raakte, is intussen geopereerd. "Momenteel is zijn toestand bevredigend, hij is onder verdoving", zegt Christan De Coninck van het parket. "Hij werd gisteren geopereerd, er werd een kogel verwijderd. Maar het zal een lange revalidatie worden."

De politievakbonden hebben inmiddels beslist om een stakingsaanzegging in te dienen. Dat zei Jan Schonkeren van de VSOA in De zevende dag. Bij de politiezone Elsene vindt woensdag wellicht ook een prikactie plaats.

Meest gelezen