5 jaar cel voor pedofiele muziekleraar

Een muziekleraar uit Moerzeke is door de rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan 1 jaar met uitstel, voor het verkrachten en seksueel aanranden van 5 kinderen tussen 10 en 17 jaar.

De pedofiele muziekleraar is ook 10 jaar zijn burgerrechten kwijt en mag 15 jaar lang niet betrokken zijn bij organisaties, bedrijven of verenigingen die met minderjarigen werken.

De man gaf in zijn vrije tijd privélessen muziek aan kinderen. Hij  maakte van die momenten gebruik om de kinderen te verkrachten en seksueel aan te randen. Toen een van de tieners in augustus 2009 met het misbruik naar buiten trad, werd de man opgepakt en in voorhechtenis gezet.

Tijdens het onderzoek kwamen nog meer feiten van aanranding van de eerbaarheid en seksueel misbruik van kinderen aan het licht. Op de computers van de man vonden de speurders ook heel wat kinderpornografie.

De muziekleraar gaf tijdens zijn proces de aanrandingen toe, maar de verkrachtingen ontkende hij. Hij zou als kind zelf seksueel misbruikt geweest zijn en gaf de rechter te kennen bereid te zijn om in therapie te gaan. De man moet zich nu laten behandelen.