9-jarige vrijgesproken na kwajongensstreek

Een rechtbank in Indonesië heeft een jongen vrijgesproken die zijn klasgenootje liet steken door een bij. De negenjarige David Yusuf hing een straf van drie jaar cel boven het hoofd wegens ernstige mishandeling. De rechtszaak heeft bijna een jaar geduurd.

De jongen had in maart een bij gevangen en op de wang van een meisje gezet. Ze werd door het diertje gestoken en haar ouders deden aangifte bij de politie. Volgens de rechter had de zaak nooit voorgelegd mogen worden aan de rechtbank en ging het om “normale ondeugendheid van kinderen”.

Het rechtssysteem in Indonesië staat bekend om zijn corruptie en willekeur. Het in Hongkong gevestigde Adviesbureau voor Politiek en Economisch Risico (PERC) bestempelde het justitiële systeem van Indonesië als slechtste vergeleken met twaalf andere Aziatische landen.
 

lees ook