Moretti portretteert paus met identiteitscris

Een pas aangestelde paus die worstelt met de grandeur van zijn functie: dat is het thema van de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Nanni Moretti. De opnames zijn vandaag gestart in Rome.

De Franse acteur Michel Piccoli zal de hoofdrol spelen in "Habemus papam". Moretti, niet alleen bekend als regisseur maar ook als acteur, zal zelf ook meespelen. Hij is de psychotherapeut die de nieuwe paus helpt om het hoofd te bieden aan zijn identiteitscrisis.

De film wordt integraal opgenomen in Vaticaanstad. Moretti heeft vooraf  met enkele vooraanstaande geestelijken gesproken.

Nanni Moretti won de Gouden Palm met "La stanza del figlio", een drama over een rouwende familie, maar hij staat ook bekend om zijn films met een ironische of sarcastische ondertoon en zijn kritiek op de Italiaanse premier Berlusconi.