Ochtendspits verliep moeizamer door sneeuw

Door sneeuwbuien in het hele land is de ochtendspits een beetje moeizamer verlopen dan normaal. Op sommige plaatsen was het vanochtend ook gevaarlijk glad. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt bestuurders om alert te blijven.

De sneeuwval was vooraf voorspeld dus waren de strooidiensten vannacht 2 tot 3 keer uitgereden op de snelwegen. De hevige sneeuwval op bepaalde plaatsen veroorzaakte daar toch langere files. Zo was de linkerrijstrook van de Brusselse Ring vanochtend rond 6 uur moeilijk berijdbaar.

"Tijdens de ochtendspits was het op verschillende plaatsen aan het sneeuwen. Waar het sneeuwde, waren de files langer dan normaal en duurde de reistijd langer", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Beeckman vraagt bestuurders om nog de hele dag alert te blijven. "Het is vooral opletten op plaatsen waar minder voertuigen passeren zoals op- en afritten en lokale en secundaire wegen. Het KMI waarschuwt nog de hele dag voor ijzelvorming."

De strooidiensten zullen de hele dag in de weer blijven. "We houden alles in de gaten en zijn voortdurend op de baan", zegt woordvoerster Eveline Vandecaetsbeek.