Referendum verdwijnpalen op de helling

Het is nog niet zeker of er in Herentals een referendum komt over de veel besproken verdwijnpalen op de Grote Markt. Na een controletelling zouden er dan toch handtekeningen te weinig zijn.

De actiegroep Mobilitas had samen met de oppositiepartijen Open VLD en Vlaams Belang handtekeningen verzameld. Ze brachten er zowat 4.300 binnen bij het stadsbestuur, terwijl er maar 3.000 nodig zijn om in Herentals een referendum af te dwingen.

Uit tellingen is evenwel gebleken dat er veel ongeldige handtekeningen bij waren, onder meer van mensen die niet in Herentals wonen. De stedelijke administratie zou uitkomen op zo'n 2.900 handtekeningen. Er zijn nu voorlopig 57 handtekeningen te weinig. De tegenstanders mogen de afgekeurde handtekeningen nu zelf nog eens controleren.

De verdwijnpalen moeten het verkeer van de Grote Markt houden. De kwestie is een heet hangijzer en verdeelt de stad in twee kampen. Zelfs over een referendum om de kwestie op te lossen kan nu blijkbaar moeilijk overeenstemming worden bereikt.

Meest gelezen