Toyota roept 70.000 auto's terug in België

Ongeveer 70.000 Toyota-rijders moeten met hun auto terug naar de garage. Een mogelijk defect aan het gaspedaalmechanisme kan tot problemen leiden.

Het gaspedaalmechanisme kan zeer geleidelijk aan door wrijving slijtage vertonen, wat in uitzonderlijke gevallen tot een gedeeltelijk ingedrukt gaspedaal kan leiden of tot een trage terugkeer vanuit ingedrukte stand. Tot nog toe zijn er echter nog geen klachten van klanten binnengekomen.

Toyota zal de eigenaars van de terug te roepen auto's per post op de hoogte brengen. De ingreep aan de auto zou een klein halfuur in beslag nemen.

Eerder maakte Toyota bekend dat het in Europa in totaal 1,8 miljoen auto's zou terugroepen. Het gaat om 8 verschillende modellen. Welke modellen in België precies worden teruggeroepen, is niet bekend.

Ook in de Verenigde Staten worden miljoenen auto's teruggeroepen. Daar zouden al verschillende ongevallen gebeurd zijn met de auto's.