"De kinderen logen beter dan hun ouders"

Eén heeft vandaag het nieuwe programma van Bart De Pauw voorgesteld dat vanaf 21 februari op zondagavond wordt uitgezonden. Het is het eerste programma van De Pauws eigen productiehuis Koeken Troef.

Voor "De kinderpuzzel" namen Bart De Pauw en Tine Embrechts afgelopen zomer 7 koppels en 32 kinderen tussen 10 en 16 jaar meer naar de Ardennen voor een spannend spel. Het doel is zo snel mogelijk te weten komen welke kinderen bij welke ouders horen.

"Voor mij was het een totaal nieuwe wereld", zegt Tine Embrechts. "Ik kende Bart niet, ik heb nooit gepresenteerd en ik ben ook niet zo'n spelletjesmens. Maar door "De kinderpuzzel" werd ik onmiddellijk meegesleurd".

De ouderparen kregen drie weken de tijd om de "kinderpuzzel" te leggen. Ze kenden de kinderen niet, op twee na: hun eigen kinderen. Ouders en hun kinderen moesten doen alsof ze elkaar in de Ardennen  voor het eerst ontmoetten. "De kinderen deden het beter dan de ouders", vindt Bart De Pauw. "Ze vonden het fantastisch om te liegen. Ja, nu mocht dat eens, hé".

Om de andere kinderen -onder wie 18 kinderen die bij geen van de ouderparen hoorden maar alleen in de Ardennen waren om de verwarring te stichten- beter te leren kennen, konden de koppels hen uitkiezen om opdrachten uit te voeren.