""Place m'as-tu vu" in ere herstellen"

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil dat er opnieuw terrasjes komen op het Albertplein, ook wel bekend als de "Place m'as-tu vu". "Zien en gezien worden is een belangrijk toeristisch recreatief gebeuren", luidt het bij het gemeentebestuur.

De voorbije maanden zijn zowat alle restaurants en cafés aan het Albertplein dichtgegaan. Knokke-Heist vindt dat  zonde en wil die situatie opnieuw omkeren.

Het gemeentebestuur wil "een nieuwe dynamiek" op het Albertplein en terrasjes zijn daarbij onontbeerlijk, klinkt het. Wie nu een terras wil uitbaten, krijgt meteen een concessie voor minimaal twee jaar. Burgemeester Leopold Lippens wil voor de zomer opnieuw terrasjes op het plein, of zelfs tegen de paasvakantie.

Er zijn ook plannen voor loungebars en zelfs voor een ondergrondse discotheek.