Bredene krijgt forse schadevergoeding

Het gemeentebestuur van Bredene krijgt een forse schadevergoeding voor een milieumisdrijf van ruim tien jaar geleden.

Eind juni 1998 vloeide een hoeveelheid giftige benzylchloride van een tankwagen in het wachtbekken van Noord Ede, nadat een onbekende de kraan van de wagen had opengedraaid.

Bredene kon niet anders dan het goedje opruimen en dat kostte handenvol geld. De transportfirma moet nu van het hof van beroep 800.000 euro schadevergoeding betalen aan het gemeentebestuur van Bredene.

Burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A) stelt een dading voor, een soort minnelijke schikking. Daarbij zou het gaan om 375.000 euro, "een bedrag dat het bedrijf kan dragen", aldus Vandenberghe. Het voorstel hangt echter ook af van twee andere betrokken partijen, Ovam en het Vlaams Gewest.