Crevits wil komaf maken met putten in E313

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) wil nog dit jaar delen van de snelweg E313 volledig laten heraanleggen. Door het winterweer zijn grote putten ontstaan in het wegdek, vooral in de buurt van Herentals.

Crevits kiest voor een structurele aanpak, en wil de vele putten niet langer gewoon laten vullen. "We gaan ettelijke kilometers van de snelweg helemaal vernieuwen", zegt Crevits. De werkzaamheden worden niet enkel beperkt tot het afschrapen van de bovenlaag op plaatsen waar veel schade is. De stukken worden helemaal opnieuw aangelegd. Crevits denkt aan een viertal plaatsen en zal het budget voor de werkzaamheden verhogen.

Momenteel wordt bestudeerd of er opnieuw fluisterasfalt zal worden gebruikt, een verbeterde versie van fluisterasfalt of gewoon beton. Beton is veel sterker, maar veroorzaakt meer geluidsoverlast. 

De werken zouden ten vroegste in het najaar worden uitgevoerd, er wordt gevreesd voor lange files.