Eerste gedetineerden trekken naar Tilburg

Vanuit de gevangenis van Wortel bij Hoogstraten zijn vanochtend gevangenen overgebracht naar de gevangenis van Tilburg in Nederland. Het gaat om de eerste groep gevangenen die richting Nederland gaan.

De Belgische gevangenissen kampen met overbevolking en in Nederlandse gevangenissen is nog plaats. Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) besloot daarom plaats te huren voor 500 Belgische gedetineerden bij onze noorderburen.

De verhuizing gebeurt niet helemaal op vrijwillige basis, zoals eerder wel werd gezegd. Niet alle uitverkoren gedetineerden zijn dan ook even gelukkig met hun nieuwe woonplaats. Sommigen vrezen minder bezoek te krijgen, anderen zien hun leven culinair bergafwaarts gaan.

Vandaag worden 35 gevangenen naar Tilburg overgebracht. In totaal steken 500 Belgische gedetineerden de grens over naar Nederland.