Gestolen viool terug dankzij alerte vioolbouwer

Een vioolbouwer uit de Brusselse Zavelwijk is erin geslaagd om een gestolen viool ter waarde van naar schatting 100.000 euro terug te vinden. Dat meldt de federale politie in een persbericht.

Het instrument, dat een dag eerder was gestolen in een Brussels park, werd de vioolbouwer te koop aangeboden door een jongeman. Die vertelde dat hij de viool "bij zijn grootvader op zolder had gevonden." Maar de Brusselse vioolbouwer wist meteen de link te leggen met een opsporingsbericht dat hij 's morgens had ontvangen van een verzekeringsmaatschappij.

Toen de man zei dat het om een gestolen viool ging, sloeg de verkoper op de vlucht. De rechtmatige eigenaar, een Franse beroepsmuzikant die actief is bij een Belgisch kamerorkest, kreeg de viool in perfecte staat terugbezorgd.