Koppel woestijnbuizerds spoorloos verdwenen

In de Brielmeersen in Deinze is een koppel woestijnbuizerds gestolen. De diefstal gebeurde afgelopen weekend al maar is pas gisteren opgemerkt. De dief (of dieven) zijn in de kooi van de dieren geraakt door onderaan een gat te knippen in de tralies.

Volgens Adelin Haelvoet, de beheerder van de Brielmeersen, is de diefstal gebeurd door kenners. "Deze vogels zijn niet geschikt om te jagen, omdat ze daar nooit op getraind zijn, maar omdat het om een koppel gaat, kan er wel mee worden gekweekt en de kuikens kunnen bijvoorbeeld worden verkocht aan valkeniers."

Het koppel woenstijnbuizerds heeft een waarde van zo'n 1.500 euro. Een kuiken brengt al snel 500 euro op. Bovendien is voor het kweken van woestijnbuizerds geen paspoort nodig, wat het voor dieven makkelijker maakt om er vrij mee te kweken.

Meest gelezen