Noodweer teistert de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep voor de West-Afrikaanse kust, heeft zwaar storm- en regenweer lelijk huisgehouden. Vooral Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, is zwaar getroffen.

Hele stadswijken van Santa Cruz werden overstroomd, de straten raakten bedolven onder de modder die de regen van de bergen naar beneden had gespoeld. Ruim 30.000 inwoners kwamen zonder stroom te zitten.

Ten gevolge van het noodweer heeft de deelregering van de Canarische Eilanden alle scholen vandaag gesloten. Ook aan de universiteit van Las Palmas, op het eiland Gran Canaria, zijn de lessen afgelast.

Veel wegen op de Canarische Eilanden zijn onberijdbaar door watersnood of grondverschuivingen.

Hevige stormen hinderden ook het scheepvaartverkeer. Op het eiland La Palma sleurden metershoge golven geparkeerde voertuigen de Atlantische Oceaan in. Dertig mensen moesten uit hun woning worden geëvacueerd.