Vakbondsactie bij Janssen Pharmaceutica

Sinds 5 uur voeren de vakbonden bij Janssen Pharmaceutica in Geel en Beerse actie tegen het aangekondigde ontslag van 500 medewerkers. Het bedrijfsterrein is hermetisch afgesloten. Geen enkel voertuig mag het terrein oprijden of verlaten. In Geel heeft een deel van het personeel het werk ook neergelegd.

De directie heeft geen oren naar alternatieven voor de ontslagen, zegt Stan Hens van de socialistische vakbond. "De voornaamste reden is dat zelfs na 15 ondernemingsraden de directie op een aantal cruciale vragen niet wil antwoorden, omdat ze vindt dat de vragen niet relevant zijn of dat de alternatieven die we geven niet ter zake doen. En dat is iets te gemakkelijk."

De bonden dringen met hun symbolische actie aan op duidelijkheid. Ze stellen voor alvast de besprekingen op te starten over een sociaal plan, en de informatie en consultatie intussen te laten voortlopen. "Het woord is nu aan de directie", besluit Hens.

De actie bij Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel duurt normaal gezien tot 23 uur. In een persbericht zegt de directie van Janssen Pharmaceutica dat ze de vakbondsactie van vandaag betreurt.