Winter slaat weer toe in de Ardennen

In het oosten van het land heeft het gesneeuwd en dat leidt op verschillende plaatsen tot verkeersproblemen. Tientallen vrachtwagens stonden gisteravond geblokkeerd. Ook vandaag is er veel verkeershinder.

Op de E25-autosnelweg stonden gisteravond ter hoogte van de Baraque Fraiture een 70-tal vrachtwagens geblokkeerd door het winterweer. Pas vanochtend kwam het verkeer weer langzaam op gang, maar er is nog steeds veel verkeershinder door sneeuw en ijzel.

Ook op andere plaatsen in Luxemburg zijn er verkeersproblemen door het winterweer, onder meer op de N4 in de buurt van Champlon en in de buurt van Bouillon. In Bouillon is de Frans-Belgische grens gesloten en stonden er 150 vrachtwagens geblokkeerd. Tijdens de blokkade konden de vrachtwagenchauffeurs zich opwarmen in een zaal waar ze warme dranken en dekens aangeboden kregen.

In de provincie Luxemburg rijden er vandaag geen bussen. Dat heeft de Waalse vervoersmaatschappij TEC meegedeeld.

Vorige vrijdag stonden op de E25 al een 500-tal vrachtwagens stil door de hevige sneeuw.

Meest gelezen