13e slachtoffer vanonder puin gehaald in Luik

In Luik is opnieuw een lichaam gevonden in het puin van het ingestorte appartementsgebouw. Dat heeft de procureur van Luik bevestigd. Daarmee stijgt het aantal dodelijke slachtoffers tot 13.

Het gebouw stortte vorige week in door een nog onbekende oorzaak. Het is zelfs nog steeds niet duidelijk hoeveel mensen zich in het gebouw bevonden op het ogenblik van de ramp. Eerder waren al twaalf lichamen vanonder het puin gehaald.  Vijf lichamen zijn al geïdentificeerd, acht anderen nog niet.

De zoekactie naar slachtoffers is inmiddels stopgezet. De komende dagen wordt nog puin geruimd.

Gestorven koppel krijgt postuum medaille voor moed

In Hannuit hebben ongeveer 500 mensen de begrafenisplechtigheid van Vicky Storms uit Heusden-Zolder en Alexis Robert uit Hannuit bijgewoond. De twee twintigers kwamen om bij de explosie in Luik.

De begrafenisplechtigheid werd ook bijgewoond door minister van Financiën en Luikenaar Didier Reynders (MR), Europees commissaris Louis Michel en minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD). Ook delegaties van de brandweer van Luik, van de politie van Luik en van het slachtofferidentificatieteam waren aanwezig.

Turtelboom kende het koppel ook postuum een medaille voor moed en zelfopoffering toe. Tijdens de begrafenisplechtigheid kwam het moedige optreden van de twee meermaals aan bod. Het jonge koppel gaf, terwijl ze zelf bedolven waren onder het puin, de reddingsdiensten instructies waardoor ze een jong meisje konden redden.

De twee twintigers zijn begraven in Hasselt.