"Liefdadigheid, ok, maar doe het niet op tv"

Brian Johnson, de frontman van AC/DC, heeft uitgehaald naar de het liefdadigheidsgedrag dat zijn muziekcollega's Bono en Bob Geldof etaleren. "Dat je aan liefdadigheid doet, ok, maar doe het niet op televisie", vindt hij.

In een interview met de Australische krant The Daily Telegraph zegt Johnson dat hij geld geeft voor Haïti, maar dat hij niet vindt dat hij dat wereldwijd moet verkondigen op persconferenties.

Hij heeft kritiek op sterren als Bono en Geldof omdat zij hun donaties voor Haïti publiekelijk bekendgemaakt hebben.

Johnson heeft ook een hekel gekregen aan liefdadigheidsconcerten. "Bono en Geldof zouden beter zelf geld geven in plaats van dit aan hun fans te vragen", vindt hij.

"Toen ik nog een gewone werkende mens was, ging ik niet naar een concert opdat een idioot mij zou zeggen dat ik aan kinderen in Afrika moest denken", verwijst hij naar Live Aid, georganiseerd door Geldof. "Het maakt me kwaad wanneer mensen politiek of liefdadigheid gebruiken om in de aandacht te komen", besluit Johnson.