"VB'ers in raad van bestuur VRT onbekwaam"

Frank Vanhecke, de ex-voorzitter van Vlaams Belang, heeft hard uitgehaald naar de partijtop. De kandidaten die Vlaams Belang heeft afgevaardigd in de raad van bestuur van de VRT, zijn volgens hem "manifest onbekwaam".

Vorige week werden Hilde De Lobel en Eric Deleu door de partij afgevaardigd binnen de nieuwe raad van bestuur van de openbare omroep. Marie-Rose Morel had ook haar zinnen gezet op het postje, maar werd opzijgeschoven.

"Dat het partijbestuur daar 2 manifest voor deze zaak onbekwame mensen in benoemt, is zo mogelijk nog erger dan het verder liquideren van Marie-Rose Morel", zegt Vanhecke op zijn weblog.

Vanhecke geeft daarmee onverholen kritiek op de Antwerpse connectie rond Filip Dewinter en Gerolf Annemans. "Als de partij liever 2 onbekwame kandidaten benoemt dan het risico te lopen om bekwame en loyale mensen te benoemen die misschien niet altijd naar de pijpen dansen van de Antwerpse club, dan is er iets ernstig mis."

Vanhecke wil de zaak aankaarten tijdens de volgende vergadering van het partijbestuur. "Er komt een moment waarbij het doel de middelen niet meer heiligt en de middelen zelfs het doel besmeuren. Al wie nu nog zwijgt en het hoofd afwendt, wordt medeplichtig."