Acht doden bij aanslag in Pakistan

In het noordwesten van Pakistan zijn acht doden gevallen bij een aanslag van de taliban vlak bij een meisjesschool. Bij de slachtoffers zijn drie Amerikaanse soldaten en vier meisjes uit de school. Er vielen ook tientallen gewonden.

De Amerikaanse soldaten begeleidden een konvooi van hulpverleners en journalisten die op weg waren naar de openingsceremonie van de school die herbouwd was na een aanslag van de taliban in januari 2009. Toen het konvooi bij de school aankwam werd het getroffen door een bermbom.

De aanslag vond plaats in de buurt van de Swatvallei, waar de Pakistaanse regering de taliban probeert te verdrijven. Meisjesscholen zijn vaak het doelwit van aanslagen van de extremistische moslims, die niet willen dat meisjes naar school gaan.

In dezelfde streek heeft een Amerikaans onbemand vliegtuig gisteravond bombardementen uitgevoerd, daarbij vielen zeker 20 doden.