Adellijke broers moeten kasteel restaureren

De rechter in Kortrijk heeft twee adellijke broers de verplichting opgelegd om hun ouderlijke kasteel te onderhouden. Binnen twee jaar moeten ze hun beschermde kasteel in Bossuit volledig hebben gerestaureerd.

Charles en Yvonnick de Talhouet de Boisorhand erfden ongeveer dertig jaar geleden het kasteel van Bossuit van hun moeder. Charles kreeg het kasteel, zijn broer Yvonnick de boerderij en de landerijen op het terrein. Maar de broers kregen onenigheid over wie wat moest onderhouden. Het kasteel, dat beschermd is, raakte compleet verwaarloosd.

Nu heeft de rechter beslist dat de twee het kasteel moeten opknappen in twee fasen. In een eerste fase moeten vooral de dringendste werken worden gedaan. Daarna moet het volledige pand worden hersteld. Ook de orangerie moet worden gerestaureerd. Recent nog stortte die volledig in.

De twee broers kregen van de rechter ook nog een uitgestelde celstraf van drie maanden en een geldboete van elk 1.375 euro.