Bank of America keert royale bonussen uit

Ondanks een miljardenverlies in 2009 zal Bank of America aan zijn zakenbankiers een bonus van 300.000 tot 500.000 dollar uitkeren. Dat meldt de Wall Street Journal. Het gaat in totaal om een bedrag van meer dan vier miljard dollar.

De zakenbankiers zijn traditioneel de grootverdieners in de financiële wereld. Hun risicovolle transacties waren in grote mate mee verantwoordelijk voor de financiële crisis.

In de VS kregen de grootbanken een miljardensteun van de overheid om de crisis te overleven. Bank of America kreeg zo 45 miljard dollar belastinggeld. Dat geld werd eind vorig jaar vervroegd terugbetaald omdat president Obama de banken die overheidssteun kregen verbood om nog grote bonussen uit te betalen.

Met het bedrag dat de Wall Street Journal aanhaalt, keert Bank of America een gelijkaardige bonus uit op het niveau van JPMorgan Chase en Goldman Sachs. Die bedrijven betaalden afgelopen jaar wel een pak sneller de staatssteun terug.