Oud papier wordt toiletplezier

Op elk kantoor staan er wel stapels oud papier die geen nut meer hebben. Dankzij een Japanse innovatie krijgt het oud papier een tweede leven, meer bepaald als toiletpapier. De "White goat"-machine verwerkt 40 vellen A4-papier tot één rol toiletpapier.

Volgens de bedenkers van het toestel kost het ongeveer 8 eurocent per rol toiletpapier, wat het goedkoper maakt dan de rollen die je koopt in de winkel of bij de groothandel.

De machine vermaalt de 40 vellen papier tot piepkleine stukjes en reduceert ze vervolgens tot pulp. Nadien wordt de pulp geperst, gedroogd en wordt er een rond kartonnetje omgewikkeld., zoals u in dit  filmpje kan zien.

Best handig, alleen is 100.000 dollar wel heel veel geld voor deze Japanse innovatie. Bovendien is niet bekend welke aanpassingen er nodig zijn om de "White goat" op de kantoorvloer te gebruiken. Het toestel heeft niet alleen stroom nodig, maar ook (veel) water.

lees ook