Protest tegen winkelketens op Flanders Expo

Zelfstandigenorganisatie Unizo protesteert tegen de mogelijke komst van een nieuwe reeks grote winkelketens op Flanders Expo in Gent. Volgens Unizo zal dit de doodsteek betekenen voor de kleinhandel in het centrum van Gent en de omliggende gemeenten.

"Als er voor 33.000 m² nieuwe winkelreuzen naast Ikea komen, dan dreigt er niet alleen een gigantisch verkeersinfarct maar zal Gent veel detailhandelaars en andere diensten dreigen te verliezen", zegt Unizo-regiodirecteur Wim Geirnaerdt.

Unizo vraagt aan het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie het voorstel voor dat megaproject negatief te adviseren. "De komst van het winkeleiland Waasland Shopping Center zorgde destijds voor een verdubbeling van de leegstand in het historische centrum van Sint-Niklaas. Dat scenario mag zich niet voordoen in Gent", zegt Geirnaerdt.