Spaanse meester El Greco in Bozar

In Bozar in Brussel opent morgen een tentoonstelling met werk van de Spaanse schilder El Greco (1541-1614). Het Spaanse voorzittersschap van de Raad van de Europese Unie is de aanleiding voor de expo.

Het maniëristische werk van El Greco raakte na zijn dood snel uit de mode. Pas begin 20e eeuw was er opnieuw interesse voor zijn werk, toen markies de Vega Inclán een museum aan hem wijdde in Toledo.

El Greco schilderde vooral religieuze werken en portretten. De tentoonstelling in Bozar biedt een overzicht van zijn artistieke evolutie op basis van een selectie van zijn schilderijen, waaronder "Lágrimas de San Pedro" en "El expolio".

Het orgelpunt van de expo is de reeks "Apostelen", het artistieke testament van El Greco. Na de passage in Bozar verdwijnt deze reeks opnieuw naar het El Grecomuseum in Toledo, dat momenteel gesloten is wegens restauratiewerken.

De expo loopt vanaf morgen tot en met 9 mei in Bozar.

Meest gelezen