"Zwitserse cd kan 400 miljoen opbrengen"

De omvang van de fiscale fraude die aan het licht is gekomen via de omstreden gegevens die een Zwitserse bankier te koop geboden heeft aan Duitsland, is omvangrijker dan eerst gedacht. Dat meldt de krant Süddeutsche Zeitung.

De krant citeert "goed geïnformeerde bronnen" die zeggen dat het  kan gaan om "een van de grootste operaties van fiscale ontwijking door Duitsers". De afgelopen dagen was er sprake van dat de bewuste cd met gegevens de Duitse fiscus toelaat om ongeveer 100 miljoen euro niet betaalde belastingen te recupereren. Volgens de krant zou dat bedrag kunnen oplopen tot 400 miljoen euro.

De bron bevestigt ook aan de krant dat de gegevens afkomstig zijn van een bankier bij Crédit Suisse. Die bank weigerde aan de Süddeutsche Zeitung het lek te bevestigen.

Afgelopen weekend raakte bekend dat een informant in ruil voor 2,5 miljoen euro de gegevens wil doorspelen van 1.500 Duitsers die belastingen zouden hebben ontdoken in Zwitserland. De Duitse regering zei dinsdag die gegevens te zullen kopen.