Brigitte Vermeersch woordvoerster van VRT

Voormalig journaliste Brigitte Vermeersch wordt op 8 februari de woordvoerster en communicatiemanager van de VRT. Ze vervangt Diane Waumans als hoofd van de communicatiedienst van de openbare omroep. Diane Waumans wordt nethoofd van Radio 1.

Brigitte Vermeersch werkt al ruim 20 jaar voor de openbare omroep. "Ik ben erg verknocht aan de VRT en vind het een grote eer dat ik als woordvoerster de stem van de openbare omroep naar de buitenwereld mag zijn", aldus Brigitte Vermeersch.

Vermeersch (°1960) begon haar carrière bij de VRT in 1989 op de redactie van "De zevende dag". Ze werkte jarenlang als journaliste en in 2005 bereidde ze de eenmaking van de nieuwsdienst voor. Vanaf augustus 2008 was Vermeersch als projectleidster van DIVA de stuwende kracht achter de digitalisering van het VRT-archief.