Jesse Jackson verdedigt beleid van Obama

In Antwerpen heeft de Amerikaanse voorvechter voor burgerrechten Jesse Jackson het beleid van president Obama verdedigd. Het wordt echter een harde strijd, liet Jackson horen.

Jackson maakt een rondreis doorheen de Benelux en Duitsland. Gisteravond was hij te gast op het Overlegplatform voor Ondernemers VKW in Antwerpen.

De burgerrechtenactivist en voormalig presidentskandidaat Jackson verdedigde daar met verve het beleid van huidig president Barack Obama.

Hij voert het juiste beleid, zei Jackson, met plannen voor een echte sociale zekerheid in de VS en het opsplitsen van de grootbanken in kleinere en meer handelbare eenheden.

Toch maakt Jackson zich geen illusies, want het zal een zware strijd worden om die plannen door het Congres te loodsen. Obama is er hard genoeg voor om die strijd te voeren, besloot Jackson. Voor een honderdtal hogeschoolstudenten in Antwerpen hamerde de zwarte dominee ook op het belang van een goede opleiding.

In de voetsporen van King

De baptistische predikant Jesse Jackson is een voormalig medewerker van Martin Luther King en stond naast King toen die in '68 werd vermoord. Nadien werd Jackson de vaandeldrager van de strijd voor burgerrechten voor zwarten en andere minderheden.

In '84 en '88 was hij presidentskandidaat, maar greep hij telkens naast de Democratische nominatie. Hij kreeg er wel nationale bekendheid door en gebruikte zijn campagne als platform om zijn vooruitstrevende ideeën te promoten.

In de jaren 80 was Jackson te zwart voor het Witte Huis, maar hij effende wel mee het pad voor huidig president Barack Obama.