Michael Bay is de grootverdiener in Hollywood

De Amerikaanse regisseur Michael Bay is de grootverdiener in Hollywood van 2009. Hij kreeg ongeveer 90 miljoen euro uitbetaald voor zijn werk aan de twee "Transformers"-films. De eerste acteur in de lijst is Daniel Radcliffe op de zesde plaats.

Steven Spielberg strandt op de tweede plaats in de lijst van Vanity Fair. Spielberg verdiende bijna 62 miljoen euro, grotendeels door een lucratieve deal die hij met Universal sloot.

Op drie staat cineast Roland Emmerich, de maker van "2012". Emmerich wordt gevolgd door James Cameron, de regisseur van de blockbuster "Avatar" . De sciencefictionfilm werd eind 2009 gelanceerd.

Daniel Radcliffe (Harry Potter) is de eerste acteur in de lijst op de zesde plaats met 30 miljoen euro. Radcliffes collega's Rupert Grint en Emma Watson staan op de veertiende en vijftiende plaats en kregen elk 22 miljoen euro voor hun optreden in "Harry Potter and the deathly hallows".

De grootste Hollywoodnamen staan niet in de top twintig. George Clooney en Mat Damon moeten zich tevredenstellen met de 29e en 30e plaats. Brad Pitt sluit de top 40 af.

De top 40 is samengesteld uit de best verdienende acteurs, producenten en regisseurs in Hollywood. De cijfers zijn gebaseerd op de verdiensten van 2009 voor werk in de filmindustrie.