Paris Hilton verstopt huissleutel onder deurmat

De politie van Los Angeles heeft een inbrekersbende ingerekend die de huizen van Hollywoodsterren viseerden. Een van hun doelwitten was het huis van Paris Hilton. De bende redeneerde dat de rijke hotelerfgename een dom blondje is, en gelijk kregen ze, want ze vonden de sleutel onder de deurmat van de voordeur.

De 29-jarige Nick Prugo is lid van de vijfkoppige jeugbende “Bling Ring”, die verdacht wordt van een hele reeks inbraken bij Hollywoodsterren. "Paris Hilton was ons eerste doelwit omdat we haar als dom beschouwden”, verklaarde de inbreker tijdens het politieverhoor.

“We vroegen ons af wie er veel geld zou laten rondslingeren en kwamen bij Paris terecht. Ze is nog dommer dan we dachten, want onder de voordeurmat vonden we een reservesleutel."

De bende maakte Hilton een eerste keer al enkele miljoenen lichter, maar dat had de ster niet eens door. Het was pas twee maanden later, toen de daders opnieuw aan de haal gingen met juwelen en geld, dat Paris alarm sloeg.

Tienermeisjes

“Bling Ring” zou aan de inbraken bij sterren miljoenen cash geld hebben overgehouden. Daarnaast maakten ze ook dure kleren, juwelen en kunst buit in de voorbije twee jaar. Via het internet vonden ze de huizen van hun steenrijke slachtoffers en vernamen ze wanneer ze niet thuis waren. Naast Prugo bestaat de jeugdbende vooral uit tienermeisjes. Ze werden betrapt door een beveiligingscamera, toen ze inbraken bij Lindsay Lohan.

Andere slachtoffers van de Hollywood-jeugdbende waren onder meer Orlando Bloom, Rachel Bilson en Audrina Partridge. Ondanks zijn bekentenissen pleitte Prugo “niet schuldig” in de rechtbank.

lees ook