Verdwaalde man van ijs gered dankzij webcam

Een vrouw uit het zuiden van Duitsland heeft een man gered die in het noorden van het land op pakijs vast was komen te zitten. De vrouw bewonderde via de webcam de zonsondergang toen ze zag dat de man in nood verkeerde. Ze alarmeerde daarop de hulpdiensten.

De Duitse amateurfotograaf was gaan wandelen op de bevroren zee in de buurt van Sint-Peter Ording, nabij de Deense grens, om de zonsondergang te fotograferen. Toen de duisternis inviel, raakte hij gedesoriënteerd. "Hij was verdwaald op het ijs en vond zijn weg niet terug naar de kust omdat alles bedekt was met sneeuw", aldus een woordvoerder van de lokale politie.

Met behulp van de flitser op zijn camera seinde hij daarop om hulp. Gelukkig voor de Duitser merkte een vrouw die vijfhonderd kilometer verderop woonde, zijn flits op via een webcam. De vrouw alarmeerde de politie, die de man lokaliseerde en hem met behulp van het licht van hun koplampen naar het strand dirigeerde.

De geredde Duitser beseft intussen maar al te goed dat hij zijn hachelijke avontuur niet had overleefd indien de vrouw niet zo opmerkzaam was geweest. Hij is dan ook van plan om zijn reddende engel te gaan bedanken in hoogst eigen persoon.

lees ook