“Geen enkel bericht is onschuldig”

Een groep van 5 jonge journalisten, onder wie RTBF-medewerker Nicolas Willems, lieten zich een week lang opsluiten in een huis, ergens op het Franse platteland. Hun enige contact met de buitenwereld was een Facebook- en Twitterverbinding.

Het project kreeg de naam “Huis Clos Sur Le Net”. Op rtbf.be zegt Willems: “Twitter heeft zeker zijn nut wanneer er snel over bepaalde gebeurtenissen moet worden bericht. Facebook kan dieper gaan, door op zoek te gaan naar getuigenissen. Maar het blijft gissen naar de kwaliteit van de berichten. Achter iedere informatie die verschijnt, zit er een bedoeling. Dus, geen enkel bericht is onschuldig."

Voor Willems was het ook opvallend dat "soft" nieuws veel makkelijker zijn weg vindt op Twitter en Facebook dan politiek nieuws.

Volgens een andere deelnemer, Janic Tremblay, zal Twitter een steeds belangrijker informatiebron worden, ook voor journalisten.

lees ook