"He screwed everybody!"

Het verleden laat Eliot Spitzer, ex-gouverneur van New York, voorlopig niet los. Spitzer moest in maart 2008 ontslag nemen uit zijn functie als gouverneur, nadat aan het licht gekomen was dat hij meermaals contact gehad had met een luxecallgirl.

Deze week was de ex-gouverneur te gast in het Amerikaanse tv-programma "The Colbert report". Voor presentator Stephen Colbert was dat de ideale gelegenheid om verschillende keren naar Spitzers misstap(pen) te verwijzen, zij het nooit rechtstreeks. Zo kondigde hij Spitzer aan als zijnde "al behoorlijk opgewonden door heel dat gedoe rond Tiger Woods".

"Recht naar huis"

Eens ze samen aan tafel zaten, vroeg Colbert "of hij nog grote plannen na de show van vanavond had". "Nee, ik ga recht naar huis", antwoordde Spitzer, die de draagwijdte van de vraag pas doorhad toen het publiek begon te lachen.

Om het interview af te sluiten, verwees de presentator naar de nieuwe kans die Ben Bernanke onlangs bij de Federal Reserve gekregen had: "Geeft jou dit de hoop om ooit opnieuw als gouverneur van New York gekozen te worden? Want, daaraan wil ik jullie herinneren", met de vinger wijzend naar Spitzer, "he screwed everybody!"

Spitzer kon niet anders dan meelachen met het publiek en besloot: "Ik ben zonet een grote fan van Ben Bernanke geworden". Op de vraag of hij opnieuw kandidaat was voor het gouverneurschap, wilde Spitzer nochtans niet antwoorden.

lees ook