"Helmut Lotti heeft zeer veel taalgevoel"

De artiesten die op 15 februari zullen zingen op het 1212-concert voor Haïti, zijn zich volop aan het voorbereiden. Helmut Lotti zal samen met een Haïtiaanse zangeres die in België woont, een lied in het Creools brengen.

Marlène Dorcéna, die al 10 jaar in ons land woont, raadde Lotti het traditionele liedje "Malere" aan.

Ze prijst de zanger om zijn taalgevoel. "Vanaf de eerste keer dat hij het lied probeerde mee te zingen, was zijn uitspraak zo goed als perfect", zegt ze in de Corelio-kranten.

Naast Helmut Lotti en Marlène Dorcéna doen ook Toots Thielemans, Viktor Lazlo, Will Tura, Soulsister, Zap Mama, Novastar, Isabelle Kabatu en Tom Helsen mee aan het benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het concert vindt plaats in de Henry Le Boeufzaal in Bozar.