"Tanghe en Braeckman populairste ankers"

Per week kijkt de Belg gemiddeld 16,5 uur televisie. Sinds de crisis kijkt 11 % bovendien nog meer omdat ze vaker thuisblijven. Dat blijkt uit een onderzoek van distributeur Telenet. De VRT-journalisten Martine Tanghe en Freek Braeckman zijn de populairste nieuwsankers.

Na tv-kijken zijn tijd doorbrengen met vrienden en familie (16 uur per week) en surfen op het internet (14 uur per week) de meest favoriete bezigheden van de Belgen.

Terwijl de crisis sommigen meer tv doet kijken, vindt meer dan 40% van de 1.113 ondervraagden dat de crisis in de media uitvergroot wordt. 53% zegt ook de berichtgeving over de crisis beu te zijn.

De populairste nieuwsankers zijn de VRT-journalisten Martine Tanghe en Freek Braeckman (foto). Voor sport staat VRT-journalist Frank Raes op 1. Ook Marcel Vanthilt en Erik Van Looy blijken erg geliefd bij de tv-kijker.