Brug over de E313 in Geel-West afgebroken

Op de autosnelweg E313 is een vrachtwagen geladen met een grote kraan vanmiddag tegen een brug gereden net voorbij de afrit Geel-West, in de richting van Hasselt. Dat heeft grote verkeersproblemen veroorzaakt. De brug was onherstelbaar beschadigd.

Vanmiddag is dan beslist dat de zwaar beschadigde brug moet worden afgebroken.

Rond 18 uur is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en rond 20 uur met de eigenlijke afbraak. Dat karwei was snel geklaard, maar het puin moet nu nog worden afgevoerd. De autosnelweg blijft afgesloten in de richting van Hasselt tot morgenochtend.

Het verkeer moet in Geel-West de E313 verlaten.

Op de E313 is er ook nog steeds hinder door werken aan de putten in het wegdek. Automobilisten wordt aangeraden om zeker tot morgen de E313 zoveel mogelijk te vermijden.

Wegdek van E313 nog niet hersteld

De herstellingswerkzaamheden aan het wegdek van de E313 duren zeker nog tot dinsdag. Dat zegt het agentschap Wegen en Verkeer.

De meeste putten in het wegdek zijn hersteld, maar vorst en strooizout hebben zo'n zware schade toegebracht dat er op sommige plaatsen een nieuwe deklaag nodig is.

De asfaltering start in de nacht van zondag op maandag, eerst in de rijrichting Hasselt, vervolgens in de richting van Antwerpen. Het werk gaat ook door in de nacht van maandag op dinsdag. Verkeer blijft mogelijk.