Brusselmans' "sabbatjaar" is al afgelopen

Herman Brusselmans heeft zijn voornemen om in 2010 geen roman te schrijven, overboord gegooid. Het sabbatjaar dat hij zichzelf had opgelegd, heeft hij na een paar maanden al beëindigd.

Een jaar lang niksen en uitrusten: dat was wat Brusselmans zich in oktober als doel had gesteld.

Maar twee weken geleden is hij toch begonnen aan een nieuw boek, dat na "De man die werk vond" en "Nog drie keer slapen en ik word wakker" het laatste deel van een trilogie moet worden. De titel wordt "Trager dan de snelheid", weet Het Laatste Nieuws, de krant waarvoor Brusselmans columnist is.

Brusselmans is blij dat zijn schrijversdip achter de rug is. "Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd", zegt hij. "Dat schrijven bij mij geen knopje is dat ik hierboven zomaar even kan uitzetten, bijvoorbeeld. Ik schrijf graag en ik schrijf graag veel".

En dus wil Brusselmans zijn nieuwe boek al in juli af hebben, zodat hij in september aan het volgende kan beginnen.