Buurt wil geen toegangsbrug naar woonkamer

Holger Schubert uit Los Angeles bouwde zijn huis volledig om, om toch maar zijn exclusieve wagen in zijn woonkamer te kunnen parkeren. Hiervoor liet hij zelfs een brug aanleggen. Zo werd het mogelijk om zijn wagen van de straat in zijn huis binnen te rijden.

In totaal investeerde de 43-jarige designer ruim 1 miljoen euro in dit project en werkte hij 5 jaren lang aan zijn droom. Hij liet zelfs een bewegend platform in zijn woonkamer aanleggen, waardoor de wagen niet gestart moet worden om naar buiten te rijden.

Maar de buurtbewoners zijn allesbehalve gelukkig met het eindresultaat. Dat werd eergisteren duidelijk tijdens een bijeenkomst. Vooral de brug is een doorn in hun oog. Niet alleen zouden een aantal stedenbouwkundige regels overtreden zijn, ook wordt de brug als gevaarlijk beschouwd voor degenen die eronderdoor lopen. Ten slotte vrezen ze dat deze brug een precedent is voor mensen met gelijkaardige plannen.

De advocaat van Schubert liet weten dat de toestemmingen correct aangevraagd zijn en dat er door de bevoegde autoriteiten nooit een opmerking over gemaakt werd.

lees ook

    Meest gelezen