Karachi getroffen door dubbele bomaanslag

De Pakistaanse stad Karachi is vandaag getroffen door twee bomaanslagen op enkele uren tijd. Zeker 22 mensen zijn daarbij omgekomen, en er vielen ook ruim 50 gewonden.

Karachi is Pakistans grootste stad en telt ongeveer 16 miljoen inwoners. Een eerste bomaanslag vond plaats tegen een bus (foto) met gelovigen, vooral vrouwen en kinderen die op weg waren naar een sjiitische processie.

Volgens officiële cijfers vielen daarbij 12 doden en 49 gewonden. Volgens getuigen was de bom bevestigd aan een motor en werd die tot ontploffing gebracht toen de bus passeerde.

Enkele uren later ontplofte een tweede bom aan de ingang van het Jinnah-ziekenhuis, dat de gewonden van de eerste aanslag aan het ontvangen en behandelen was. Daar vielen volgens een eerste balans tien doden en zeker twintig gewonden. Ook daar ging het om een aanslag van een kamikaze op een motor. In het ziekenhuis zelf kon de politie een bom onschadelijk maken. Het springtuig was in een televisie verborgen.

Ook in Irak waren er bloedige aanslagen tegen de sjiieten. Die herdenken vandaag de martelaarsdood van imam Hoessein, na een rouwperiode van 40 dagen. De kleinzoon van de profeet Mohammed stierf in 680 tijdens een slag bij Kerbala.