Panamarenko krijgt cadeau van Radio 1

Panamarenko heeft op zijn 70e verjaardag een cadeau in ontvangst genomen van Radio 1. In opdracht van de zender tekende het designerduo Hans Weyers en Klaas Borms een door Panamarenko geïnspireerd ontwerp, daarbij geholpen door zo'n 100 suggesties van luisteraars.

Het is een ontwerp voor een "Panamaplausmachine". Het ontwerp is hier te bekijken. Een reporter van Radio 1 overhandigde het vanmiddag aan de jarige Panamarenko.

"Het ziet er goed uit", vond de kunstenaar, al denkt hij niet dat het er hem toe zal aanzetten om zelf opnieuw aan het werk te gaan. "Het moeilijkste om te doen is niks doen", zegt hij nochtans. "Maar ik probeer het al een hele tijd en ik hou vol".

Panamarenko, bekend van van allerlei tuigen zoals rugzakvliegers en onderzeeërs, stopte vijf jaar geleden als actief kunstenaar.