Ronald Janssen 3 maanden langer in de cel

De raadkamer in Hasselt heeft de aanhouding van Ronald Janssen met drie maanden verlengd. Janssen zit sinds 5 januari in de cel voor onder meer de moord op Annick Van Uytsel en de moord op zijn buurmeisje Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus. Janssen of zijn advocaat daagden niet op voor de raadkamer.

Janssen schoot Shana en haar vriend Kevin op 2 januari dood en stak vervolgens de Opel Corsa van Kevin met daarin de twee lichamen in brand langs de E314. Een week na de moord op Shana en Kevin bekende leraar Janssen ook de bijna drie jaar oude moord op Annick Van Uytsel uit Diest.

In het verdere verloop van het onderzoek bekende hij vijf gewelddadige zedenfeiten in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Hij verkrachtte onder meer studentes op kot.

Het onderzoek loopt verder om te zien of Janssen gelinkt kan worden aan andere onopgeloste dossiers. Erwin Steyls van het parket in Hasselt liet weten dat er verder geen nieuws te melden is in het dossier-Janssen.