Werkgevers overhandigen petitie aan Leterme

De elf werkgeversorganisaties in ons land hebben een petitie afgeleverd bij premier Yves Leterme (CD&V). Het gaat om de 25.000 handtekeningen die werden verzameld dankzij hun campagne "Laat ons ondernemen".

Vorige week lanceerden de werkgevers hun opmerkelijke campagne om het grote publiek te overtuigen van de nood om de concurrentiekracht van de Belgische economie te versterken. Elke vorm van lastenverhoging, administratieve lasten of ingewikkelde ontslagprocedures zullen de economie verzwakken en dus meer werkloosheid creëren, aldus de werkgevers.

De organisaties verzamelden meer dan 25.000 handtekeningen om hun actie kracht bij te zetten.  "De regering heeft jullie boodschap begrepen", antwoordde premier Leterme. Hij benadrukte de ambitie van de federale regering om de economie te versterken.