"Deeltijds kunstonderwijs hervormen"

Vandaag houden meer dan 160 academies van het deeltijdse kunstonderwijs opendeurdag. Overal worden activiteiten georganiseerd rond het thema "Beestig bezig" die toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Vlaams minister voor Onderwijs Pascal Smet (SP.A) kondigde aan dat hij het deeltijdse kunstonderwijs wil hervormen. Er moet een nauwere band komen met het gewone onderwijs en met de hedendaagse kunst.

"Je ziet dat er in de kunst een heel nieuwe beweging bezig is van crossmediaal werken en we willen dat ook het DKO daar in de toekomst meer aandacht aan besteedt", zegt Smet.

Hij wil ook dat er een samenwerking komt tussen het basisonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs. Bijvoorbeeld door deeltijds kunstonderwijs aan te bieden op momenten waarop kinderen anders in de buitenschoolse opvang zouden zitten. Hij denkt dat zo ook meer kinderen uit kansengroepen zullen kunnen deelnemen.